top of page
Εικόνα συγγραφέαΣάββας Γρηγοριάδης

Δέκα λόγοι για να επισκεφτείτε έναν καρδιολόγο

Έγινε ενημέρωση: 23 Ιουλ 2021


Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Για άτομα χωρίς γνωστή καρδιακή νόσο, μπορεί να είναι δύσκολη η απόφαση να επισκεφτούν έναν καρδιολόγο.

Ακολουθούν 10 λόγοι για να καλέσετε έναν ειδικό για την καρδιά.

Α) Αντιμετωπίζετε πόνο στο στήθος.

Ο πόνος στο στήθος είναι ένα από τα κύρια σημάδια ενός καρδιακού προβλήματος. Ενώ υπάρχουν και άλλες αιτίες θωρακικού πόνου που δεν σχετίζονται με την καρδιά, η πίεση στο στήθος είναι ανησυχητική. Ένας καρδιολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την αιτία και κυρίως να ανακαλύψει αν πρόκειται για στεφανιαία νόσο, δηλαδή βουλωμένα αγγεία της καρδιάς.


Β) Έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση

Η αρτηριακή πίεση είναι ένας βασικός δείκτης της υγείας μας. Η χρόνια αυξημένη αρτηριακή πίεση προκαλεί στην καρδιά να εργάζεται σκληρότερα για να κυκλοφορήσει το αίμα και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.


Γ) Έχετε δύσπνοια, αίσθημα παλμών ή ζάλη.

Ένας καρδιολόγος μπορεί να καθορίσει εάν κάποιο καρδιακό πρόβλημα είναι η αιτία. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ένα σημάδι μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού ή στεφανιαίας νόσου.



Δ) Έχετε διαβήτη.

Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη. Το κακά ελεγχόμενο σάκχαρο στο αίμα επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων σας και αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.


Ε) Έχετε ιστορικό καπνίσματος.

Το κάπνισμα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και μπορεί να συμβάλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση και στον κίνδυνο καρκίνου. Λάβετε συμβουλές για να σταματήσετε.


ΣΤ) Έχετε ιστορικό υψηλής χοληστερόλης.

Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία που βρίσκεται σε μια σειρά τροφών και παράγεται επίσης από το συκώτι σας. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να συμβάλει στην αθηρωματική πλάκα στις αρτηρίες και να προκαλέσει στεφανιαία νόσο.


Ζ) Έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών παθήσεων ή ανακοπής. .

Ορισμένοι τύποι καρδιακών παθήσεων μπορεί να είναι γενετικοί. Εάν ένας συγγενής είχε καρδιακή νόσο πρώιμης έναρξης (κάτω των 55 ετών σε άνδρες και 65 σε γυναίκες), τότε η επίσκεψη στον καρδιολόγο είναι απαραίτητη για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.


Η) Είστε ανενεργός και σκοπεύετε να ξεκινήσετε γυμναστική.

Η άσκηση έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία και παίζει βασικό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, ορισμένες καρδιακές παθήσεις μπορούν να κάνουν την άσκηση ανασφαλή. Η επίσκεψη στον καρδιολόγο εξασφαλίζει ότι η γύμναση μπορεί να γίνει με ασφάλεια.


Ι) Έχετε εύκολη κόπωση.

Διαπιστώνετε ότι κουράζεστε πολύ πιο εύκολα από ότι στο παρελθόν και ότι λαχανιάζετε σχετικά εύκολα, εμποδίζοντας τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Υπάρχει υψηλή πιθανότητα για κάποια καρδιακή πάθηση που έχει εξελιχθεί και η επίσκεψη στον καρδιολόγο κρίνεται απαραίτητη.



7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page