top of page
Εικόνα συγγραφέαΣάββας Γρηγοριάδης

Σύνδρομο Wolff-Parkinson-White

Το σύνδρομο Wolff-Parkinson-White είναι μια σχετικά συχνή καρδιακή πάθηση που κάνει την καρδιά να χτυπά ασυνήθιστα γρήγορα και προδιαθέτει για διάφορες αρρυθμίες.


Η καρδιά διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα που συντονίζει το μηχανικό της έργο μέσω των κόλπων, των κοιλίων και του φλεβόκομβου. Μερικές φορές όμως κατά την δημιουργία των κολποκοιλιακών αυλάκων κατά τη διάρκεια της κύησης, κάποια σημεία δημιουργούνται με ατελή μόνωση που έχουν ως αποτέλεσμα τη μη φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα.


Οι πάσχοντες με το συγκεκριμένο σύνδρομο μπορεί να εμφανίσουν ξαφνική ταχυκαρδία, φτερούγισμα στην καρδιά, ζάλη, δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στο στήθος ή λιποθυμία. Ωστόσο μερικές φορές δεν εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα και η νόσος μπορεί να εντοπιστεί μόνο όταν διενεργηθεί ηλεκτροκαρδιογράφημα.


Το σύνδρομο WPW είναι μία πολύ σοβαρή πάθηση, η οποία θα πρέπει να παρακολουθείται από καρδιολόγο.


Σε περίπτωση που απαιτείται περαιτέρω θεραπεία, αυτή περιλαμβάνει:

- Φαρμακευτική αγωγή.

- Κατάλυση (επεμβατική μέθοδος με την οποία καταστρέφεται το τμήμα της καρδιάς που προκαλεί προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα και είναι αποτελεσματικό σε περίπου 95% των περιπτώσεων)

- Αλλαγές στον τρόπο ζωής (εάν τα επεισόδια προκαλούνται από πράγματα όπως το αλκοόλ ή η έντονη άσκηση, αυτά θα πρέπει, με την καθοδήγηση του καρδιολόγου, να αποφεύγονται).


Για περαιτέρω πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας:

2381 052282

Θεοδωρουπόλεως 7, Σκύδρα



21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page